Mai iute ca moartea

Mai iute ca moartea este ardeiul, ciudată comparaţie dar explicaţia gândită zic eu că este pe măsură. Atunci când mănânci ardei şi dai peste iuţimea lui, îi simţi în tot corpul prezenţa: obraji ţi se înroşesc, cerul gurii îţi ia foc, tâmplele îţi pulsează, iar sângele circulă cu o altă viteză.

Moartea este o necunoscută a fiinţei umane, poate ea nu îţi trezeşte nici unul dintre sentimentele descrise mai sus şi atunci mai iute ca moartea simţi ardeiul. Nici apa, simbolul vieţii nu este capabilă să vindece suferinţa de după un ardei exemplar de iute. Bineînţeles că nu a fost luată în calcul varianta că moartea poate fi vindecabilă.

Coincidenţă sau nu, cultura de ardei ocupă un loc important în ţara noastră dar pentru că suntem deosebiţi preferăm ardeiul gras nu cel iute.

O altă explicaţie a comparaţiei de mai sus este cea pe care am regăsit-o întâmplător într-un articol în care ne informa pe noi, cetăţenii de rând, că în laboratoarele indiene se realizează grenada cu ardei, prezentată ca o armă non-toxică. Contrariant mesaj: arma non-toxică dar al cărei scop este moartea. Această armă atacă foarte repede iar dacă moarte este instantanee ajungem iarăşi la concluzia că ardeiul este mai iute decât moartea. Tot ca o coincidenţă sau nu, India este recunoscută pentru cultivarea de ardei foarte iuţi.

Drept cel mai iute ardei din lume este certificat Naga Viper, bineînţeles după lungi dezbateri. Aşadar conform logicii putem concluziona că mai iute decât moartea este Naga Viper. Mulţumim pentru această concluzie logicii matematice.