10 lucruri interesante de stiut despre Jamaica

Daca te gandesti la un sejur Jamaica ca la o excursie de viitor, atunci te felicitam pentru alegerea facuta. Jamaica este o destinatie de vacanta exotica, cu plaje intinse,  unica si plina de surprize pentru toti cei care se gandesc sa isi petreaca un concediu acolo. Chiar daca sunt multe lucruri de spus despre aceasta destinatie, noi iti prezentam 10 dintre cele mai interesante informatii pe care trebuie sa le stii despre Jamaica, mai ales daca acesta este un plan in viitorul tau.

1. Jamaica a fost si colonie spaniola si colonie britanica. In momentul de fata, Jamaica este un stat insular din Marea Caraibelor.
2. Statul se invecineaza in sud, la 145 de km, de Cuba si in vest, la 190 de km de Haiti si Republica Dominicana. 
3. Jamaica se mai numeste si Tara Primaverilor, Tara Padurii sau a Apelor.
4. Acest stat are o populatie de aproximativ 3 milioane de locuitori, iar suprafata sa este de 10.991 de km².
5. Capitala statului Jamaica este la Kingston.
6. Limba oficiala a acestui stat este engleza.
7. Jamaica a fost descoperita de Cristofor Columb in anul 1494.
8. Economia statului Jamaican se bazeaza in principal pe exploatari miniere, agricultura si turism.
9. Muzeul cu cel mai mare numar de vizitatori din Jamaica este situat in capitala, respectiv in orasul Kingston, si este casa unde a locuit celebrul cantaret Bob Marley.
10. Montego Bay este localitatea cu cel mai mare flux de turisti. Orasul este situat in nord –vestul insulei si are cel mai mare aeroport, precum si cel mai mare port, destinat vaselor de coraziera. Aceasta localitate a inceput sa se dezvolte turistic inca din anul 1924. In acest loc oamenii au ocazia sa se plimbe cu pluta de bambus pe raurile din localitate, sa viziteze plantatii de cafea, bananieri sau trestie de zahar sau sa faca scuba-diving.