La retrogradare

Rapidul a parasit Liga I. Formatia giulesteana a jucat pe 30 mai ultimul meci in cea mai importanta divizie a Campionatului Roman de Fotbal, urmand ca de la debutul urmatoarei editii de Campionat sa evolueze in Liga a II-a. Ca si cum vestea retrogradarii, ca urmare a problemelor financiare pe care clubul le-a traversat in ultima perioada, nu era suficienta, suporterii giulestenii au fost nevoiti sa asiste din fata televizoarelor la ultima evolutie e Rapidului, in meciul cu Ceahlaul, din pricina sanctiunii aplicate Rapidului in urma derby-ului cu Steaua si care prevedea ca Rapidul sa joace fara public timp de sase etape. Asadar, Rapidul retrogradeaza singur, trist si fara drept de apel, pe un stadion gol si pe o ploaie torentiala necrutatoare… Surprinzator, nu s-a incercat nici macar un singur demers pentru ca Rapidul sa aiba parte de suporteri la meciul de adio, cu precadere ca soarta echipei in Liga a II-a nu este nici ea una certa. Tot mai multe voci dau ca sigur falimentul Rapidului in termen scurt daca nu se vor gasi banii necesari in acest moment.

Dincolo de dezamagirea retrogradarii, fanii rapidisti nu au avut nici sansa de a asista la ultimul meci al unui simbol giuestean, Daniel Pancu, cel care si-a luat aseara ramas bun de la echipa sa de suflet, sarutand gazonul din Giulesti, la finalul partidul cu Ceahlaul. Contractul lui Pancone expira la finele lunii iunie, iar atacantul a spus ca nu il va mai reinnoi daca nu exista un plan bun pentru Rapid.

Principalul vinovat pentru situatia de la Rapid este, atat din perspectiva jucatorilor cat si din cea a suporterilor patronul George Copos. Lui Copos ultrasii rapidisti nu s-au sfiit sa ii spuna ce au pe suflet si nu in cele mai frumoase forme.