Frica de a sofa

Bun, totul incepe cu dorinta ta de a obtine permisul. Faci toate demersurile necesare, te inscrii, platesti, apoi te spetesti sa inveti cat mai multe manevre de la intructorul tau, sa prinzi cat mai multe pentru partea practica a examenului auto, apoi incepi sa completezi cu frenezie tot mai multe chestionare auto pentru a fi cat mai pregatit pentru proba teoretica. 

Vine si momentul mult asteptat, sala, proba de foc ce te poate propulsa sau nu spre proba practica. Fericire mare, obtii punctajul dorit pentru a trece mai departe, apoi treci cu brio si de proba cu domnul politist ce te pune sa faci tot felul de manevre pentru a-ti arata skillurile de bun conducator auto. Dupa toate cele indurate ajungi in posisia mult ravnitului carnet si brusc te loveste frica de a te urca la volan, mai ales ca pana atunci ai fost mereu sub atenta supraveghere a intstructorului. Daca te confrunti cu acest trac, nu te panica, li se intampla multor persoane, ai nevoie doar de practica. Poti incepe prin a ruga pe cineva cu mai multa experienta in ale sofatului sa te insoteasca pentru a prinde curaj si pentru a te simti mai in siguranta. Apoi poti incerca pe cont propriu sa conduci seara cand strazile sunt mai putin aglomerate. Trebuie sa iti invingi frica si sa nu te gandesti ca vei comite greseli sau ca nu te vei descurca, pentru ca toate astea nu sunt decat in mintea ta si doar tu le controlezi si le poti indeparta.

Pur si simplu condu de dragul de a conduce, nu te urca la volan fiind sub stres, priveste asta cu entuziasm si aminteste-ti cat de bine te-ai simtit atunci cand ai luat carnetul.  Din moment ce ai trecut de pasul cel mai greu restul trebuie sa vina de la sine, iar odata ce iti vei depasi aceasta vei privi totul cu alti ochi.