Statul la coada

In epoca de aur a tarii noastre toata lumea era obligata sa stea la coada pentru niste carne si lapte. Se pare ca nici azi nu am renuntat la prostul obicei. Da, in unele cazuri trebuie sa stai ca nu ai de ales. Insa nu intotdeauna esti obligat sa te trezesti cu noaptea in cap si sa stai la coada pentru nu stiu ce reducere sau chestie gratuita. Nu ati observat ca de obicei batranii fac treaba asta? Ca stau la coada pentru a obtine un bilet intr-o statiune, pot intelege. Biletele alea sunt putine.
 
Dar sa stai la coada, cand ti se explica foarte clar ca ceea ce ti se ofera gratuit, este pentru toata lumea, deja e peste puterile mele de a intelege. Stiu ca la noi in oras se oferea ceva gratis in iarna. Nu stiu ce, ca oricum nu m-a interesat. Au aratat la televizor, cum s-au imbulzit batranii intr-un asa hal, ca au spart vitrina unui magazin. Asa ca astia, fac si victime colaterale, daca e musai.
 
Oameni buni, stiu ca va place sa primiti gratis totul daca s-ar putea, dar nu mai traim in trecut. Azi totul se plateste. Pentru toate trebuie sa tragi din greu. Nu o sa vina nimeni sa-ti ofere o casa gratis. Sau o masina. Asa ca fratilor, munciti si luptati pentru ceea ce va doriti. Altfel o sa fiti dezamagiti tare de ceea ce va urma.