Partii artificiale de ski

Desi nu este un sport usor si nici unul lipsit de riscuri, schiul a nascut dintotdeauna pasiuni in cei care adora sportul, dar si adrenalina. Este un mod exceptional de a-ti petrece vacantele de iarna, dar tinde sa fie si o modalitate de a te distra si in afara sezonului rece.

Daca nu esti chiar un adept al ski-ului pe ghetar – optiuni in acest caz existand suficiente in listele de oferte ski - mai exista si varianta partiilor artificiale de ski. In general vorbim despre partii acoperite, care imita foarte bine atmosfera si conditiile de pe partiile autentice. Astfel de “sali”, daca le pot numi asa, sunt ideale pentru antrenament, atat pentru sportivi cat si pentru amatori de ski, dar si pentru cei care nu pot sta departe de skiuri sau de placa de snowboard. Iata care sunt primele trei piste artificiale de ski indoor pe care trebuie sa le iei in calcul daca te gandesti la o astfel de iesire, fie si doar pentru un weekend.

Alpin Center – este in prezent partia artificiala cea mai lunga din lume (640 metri) si ofera variante convenabile pentru schiori de toate nivelurile, chiar si pentru incepatori. Intrarea se face fie cu tichet all inclusive in care intra skipass, echipament si mancare si bautura, sau cu bilet valabil doar ca intrare pe zona de schi.

Snowhall (Franta) – a doua cea mai lunga partie din lume (620 metri) este ideala pentru iubitorii de free-style si pentru skateri, dar si pentru schiori cu diferite grade de initiere. Inaltimea maxima este de 90 de metri. Partia este deschisa pe toata perioada anului si este un loc important si pentru sportivii care vor sa fie in forma si sa se pregateasca inainte de competitii. Pentru turisti, este disponibil si un centru pentru inchiriere echipament, dar si un restaurant si un bar chiar in fata partiei.